Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι άγνωστοι δεσμοί του Δημήτρη Μητροπάνου με την Αιτωλοακαρνανία…και ειδικότερα με την Παραβόλα



«Εμένα και ο θάνατος μου φαίνεται γιορτή…»
Δυστυχώς για όλους τους Έλληνες το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου δεν μπορεί να τους φανεί γιορτή, παρότι ο ίδιος δεν δίστασε ποτέ μέσα από τα τραγούδια του να τον «κοιτάξει» κατάματα. Το ελληνικό τραγούδι από σήμερα γίνεται πιο φτωχό, καθώς μία από τις τελευταίες γνήσιες και αυθεντικές λαϊκές φωνές θα συντροφεύει πλέον την παρέα του Καζαντζίδη, του Μπιθικώτση και πολλών άλλων εξίσου μεγάλων ερμηνευτών. Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε σήμερα από οξύ πνευμονικό οίδημα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών στο θεραπευτήριο «Υγεία».
Ο γάμος με την αδερφή του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη. Oι επισκέψεις σε Αγρίνιο και Ναύπακτο.
Για όσους δεν γνωρίζουν η πρώτη σύζυγος του Δημήτρη Μητροπάνου ήταν η Φανή Σταμάτη, κόρη του αείμνηστου υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Σταμάτη και αδερφή του σημερινού βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη. «Ήταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος. Γνωρίστηκαν και μέσα σε λίγους μήνες παντρεύτηκαν», εξομολογείται στο agrinionews.gr κοινός φίλος του ζευγαριού. Ο γάμος τους έγινε σε κλειστό κύκλο στην Αθήνα.
Έκτοτε, ο ίδιος διατηρούσε επαφές με τη γενέτειρα της συζύγου του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον θυμούνται τη δεκαετία του ’80 να περνάει τις εορτές του Πάσχα στο Αγρίνιο και να κάνει βόλτες στους δρόμους της πόλης μαζί με τη σύζυγό του, το Δημήτρη Σταμάτη αλλά και πολλούς άλλους φίλους. Μάλιστα, επισκεπτόταν και την Παραβόλα απ’ όπου κατάγεται η οικογένεια Σταμάτη. Αξίζει πάντως να αναφερθεί, ότι τα καλοκαίρια περνούσε αρκετές ημέρες των διακοπών του στην Ναύπακτο, στο εξοχικό της Φανής.

Το Πάσχα στο Αγρίνιο που σημάδεψε τη ζωή του
Το Πάσχα του 1986 έμελλε να συμβεί ένα γεγονός στο Αγρίνιο, το οποίο σημάδεψε τόσο τη ζωή της συζύγου του όσο και του ίδιου. Ήταν Ανήμερα της Λαμπρής (3 Μαΐου), όταν ο πεθερός του Γεώργιος Σταμάτης άφηνε από έμφραγμα μυοκαρδίου την τελευταία του πνοή στο ξενοδοχείο «Λητώ». Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, εκείνες τις δύσκολες ώρες παρών ήταν στο δωμάτιο του πρώην υπουργού και ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να τον κρατήσουν στη ζωή, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το σοκ που υπέστη η τότε έγκυος σύζυγός του Φανή ήταν τόσο ισχυρό, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η κύηση και να αποβάλει! Επρόκειτο βέβαια για τον καρπό του έρωτά της με τον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή.
Οι δυο τους έμειναν παντρεμένοι για μια δεκαετία περίπου, δίχως να αποκτήσουν παιδιά. Ο χωρισμός τους έγινε μέσα σε κόσμια πλαίσια, με τον ίδιο να διατηρεί πάντοτε άριστες σχέσεις τόσο με την πρώην σύζυγό του όσο και με τον πρώην κουνιάδο του Δημήτρη Σταμάτη.
                                                                                                                                                                               Από agrinionews