Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και ιερά κατάνυξη, παρουσία πλήθους πιστών, κλήρου και της πολιτικής αρχής, τελέστηκε ο καθιερωμένος πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο εορτάζοντα ναό της Παραβόλας.
Ο πατέρας Καλλίνικος στην ομιλία του δεν γνωστοποίησε τον βίο του Αγίου Δημητρίου, αλλά επικεντρώθηκε στην υπομονή και στη γενναιότητα που θα πρέπει να έχει ο κάθε χριστιανός και να διδάσκεται από το βίο και τη ζωή του Αγίου στη σημερινή ζωή της σύγχρονης ειδωλολατρίας. Οι μεγάλες λύπες, οι αρρώστιες, οι συκοφαντίες, οι επιβουλές των φανερών και αφανών εχθρών αντιμετωπίζονται αν γυρίσουμε τα μάτια στον ουρανό, στο Θεό του Αγίου Δημητρίου που θα πρέπει να Τον παρακαλάμε να μας βοηθήσει τον καθένα προσωπικά αλλά και να βοηθήσει το Έθνος μας.
Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου -υπό των ήχων της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου – στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, συνοδευόμενη από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραβόλας και από τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Παραβόλας. Τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας συνόδευσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Παπαναστασίου Γεώργιος, η εξαίρετη πολιτευτής κα Γεωργία Μπόκα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κος Μπόκας Χριστόφορος, αλλά και πλήθος πιστών, ιερέων, εκπαιδευτικών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος .
Τέλος, οι καλεσμένοι δεν παρέλειψαν να γευτούν τα εδέσματα του Συλλόγου Γυναικών Παραβόλας, τους υπέροχους λουκουμάδες του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου καθώς επίσης τον καφέ και τα κεράσματα του Συλλόγου Φιλοπτώχου Ταμείου.
XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!DSC05814 DSC05824 DSC05826 DSC05829 DSC05838 DSC05839 DSC05819 DSC05848