Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ

“Στο χοροστάσι, δίπλα στο λαογραφικό μουσείο της Παραβόλας,(π. Γενικό Λύκειο) βρίσκεται το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου. Συναντήσαμε ,χτες Κυριακή 10 Αυγούστου,τον αρχιπυροσβέστη κοΤσούνη Ευάγγελο και τον «πενταετή» πυροσβέστη κο Ασημάκη Ιωάννη να εκτελούν  την εικοσιτετράωρη  βάρδια τους από τις 7:30 το πρωί, φορώντας  την πλήρη εργασιακή  τους  ενδυμασία  παρόλο  τις υψηλές αυγουστιάτικες  θερμοκρασίες.
«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για το δάσος της Παραβόλας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Είναι καλό να υπάρχει εδώ το όχημα για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε συμβάντος γιατί ενεργούμε άμεσα και συγχρόνως είμαστε σε επικοινωνία με την  υπηρεσία», δηλώνει ο αρχιπυροσβέστης.
Φέτος, η πυροσβεστική περίοδος στο νομό  εξελίσσεται ομαλά χωρίς να υπάρχει  κάτι το σοβαρό. Δύναμη ανδρών και οχήματα μετέβησαν  στην Κερατέα, στην Πελοπόννησο , στη Ζάκυνθο και ενώθηκαν με τις υπόλοιπες δυνάμεις για να κατασβέσουν τις φωτιές.
Εδώ να τονίσουμε  ότι είναι αδήριτη  η ανάγκη να ιδρυθεί  και να λειτουργήσει ο εθελοντικός σταθμός στην Παραβόλα -αφού οι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν – που θα καλύπτει  την περιοχή της πεδινής και ορεινής Τριχωνίδας  και θα δώσει θέσεις εργασίας στους ανέργους”

Βασιλική Κ. Μουρατίδου