Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβολιωτών Ν. Αττικής θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήρια στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Παραβόλας, ο οποίος προχώρησε σε μια κίνηση που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Έπειτα από την προσπάθεια του Συλλόγου μας να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο στο Αρχαίο Βουκάτιο, με τον καθαρισμό και την διοργάνωση μιας όμορφης βρ
αδιάς στα πλαίσια των Βουκατίων 2012 και αφού προηγουμένως διαπιστώθηκαν εικόνες εγκατάλειψης στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου, το Τ.Ο.Ε.Β. προέβει στην χρηματοδότηση μιας σειράς εργασιών προκειμένου να καλυτερεύσει την εικόνα του χώρου. Πιο συγκεκριμένα ανάθεσε σε συγχωριανή, με ιδία έξοδα, τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του Λαογραφικού Μουσείου (3 φορές την εβδομάδα) καθώς και το πότισμα των λουλουδιών και των θάμνων. Επίσης, με εργασίες δημιούργησε δίκτυο ποτισμού των δέντρων που βρίσκονται στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο και τα οποία είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν έντονα σημάδια ξήρανσης. Την περιποίηση και το πότισμα έχει αναλάβει με την καθημερινή του παρουσία ο κ. Ανδρέας Σταμάτης, του οποίου αξίζουν χίλια μπράβο. Οι συνολικές εργασίες κόστισαν περίπου 550 € και τις ανέλαβε πλήρως το Τ.Ο.Ε.Β. Επιπλέον, η διοίκηση του, ήρθε σε επαφή με τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας αλλά και με την Διευθύντρια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μερίμνησε για την καθημερινή επίσκεψη περιπολικού αλλά και του φύλακα στον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να μειωθούν οι καταστροφές που κατά καιρούς σημειώνονται. 
Τέτοιες ενέργειες χαίρουν σεβασμού και επικρότησης και δείχνουν τις δυνατότητες που διαθέτει η τοπική κοινωνία όταν δρα υπεύθυνα, συγκροτημένα και με το πνεύμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον τόπο καταγωγής μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου