Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Αφημένα στην τύχη τους τα λουτρά Μυρτιάς, λέει η αντιπολίτευση Θέρμου


Η παράταξη  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ, αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή  υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική της οδηγεί » τα ιστορικά Ιαματικά λουτρά της Μυρτιάς, που είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα, στην αναστολή της λειτουργίας τους και ουσιαστικά στην εγκατάλειψη και την καταστροφή»   . Αναλυτικά η ανακοίνωση:          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο Δήμαρχος Θέρμου και η δημοτική πλειοψηφία, μετά το κλείσιμο και την καταστροφή των δημοτικών σφαγείων, την αδιαφορία τους για την κατάργηση βασικών υποδομών και υπηρεσιών του Δήμου, όπως είναι το κλείσιμο της Εφορίας, η υποβάθμιση και στην ουσία  κατάργηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το κλείσιμο του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και άλλων υπηρεσιών, με την πολιτική τους οδηγούν τα ιστορικά Ιαματικά λουτρά της Μυρτιάς, που είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα, στην αναστολή της λειτουργίας τους και ουσιαστικά στην εγκατάλειψη και την καταστροφή, στερώντας από  τη μια μεριά τη δυνατότητα σε πολλούς ηλικιωμένους της περιοχής μας να απολαύσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουτρών και από την άλλη  την Τοπική Κοινότητα της Μυρτιάς  από τους επισκέπτες και τους συγγενείς των λουομένων που θα ενίσχυαν την τοπική οικονομία.
Από το 1998, με τον « Καποδιστριακό Δήμο», δεν μπόρεσαν 14 ολόκληρα χρόνια να ξεκαθαρίσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να  εντάξουν τα λουτρά σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να κατασκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν και τα άφησαν σε μια απαράδεκτη τριτοκοσμική κατάσταση.
Και δεν έφτασε μόνο αυτό. Απαίτησαν από το συμπολίτη μας κ. Ελευθέριο Κουτσοκώστα που με μόχθο και υπεράνθρωπες προσπάθειες τα διατηρούσε τα τελευταία χρόνια, να τα εγκαταλείψει, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη συνέχεια της λειτουργίας τους. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυτή την περίοδο τα λουτρά δεν φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν, αλλά θα εγκαταλειφθούν στην τύχη τους.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
         Τα ψέματα τελείωσαν. Η δημοτική αρχή με την πολιτική της βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου και των πολιτών και οδηγεί την περιοχή σε παραπέρα παρακμή, πληθυσμιακή συρρίκνωση και εγκατάλειψη.
     Καλούμε τους πολίτες του Δήμου και ειδικά τους κατοίκους της Μυρτιάς να αντιδράσουν και να απαιτήσουν την άμεση λειτουργία των Ιαματικών λουτρών.
                                                              Θέρμο 15-7-2012

Γραφείο τύπου «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»