Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Απόφαση για Κοινωνικό Οδοντιατρείο στο Αγρίνιο


Κατά πλειοψηφία πριν από λίγη ώρα το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ενέκρινε την λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο Αγρίνιο με τον εξοπλισμό που ήδη υπάρχει και δεν έχει αξιοποιηθεί στον τ. δήμο Νεάπολης. Διαφωνίες για το που θα λειτουργήσει
Να σημειωθεί πως η απόφαση για την δημιουργία και λειτουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου προήλθε μετά από συνεργασία της αρμοδίας αντιδημάρχου κ. Μ. Σερπάνου με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και με την σύμφωνη γνώμη των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Νεάπολης. Οι πρώτες διαφωνίες προήλθαν από την μείζονα αντιπολίτευση, όπου τόσο ο επικεφαλής της παράταξης Ν. Καζαντζής όσο και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζβεντζούρης, διαπίστωσαν προσπάθεια αποψίλωσης των πρώην δήμων, συμπληρώνοντας πως πρέπει να λειτουργήσει στο χώρο όπου δημιουργήθηκε και παραμένει ο εξοπλισμός στον τέως δήμο Νεάπολης.
Σε διαφορετικό μήκος κλίματος κινήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από την Νεάπολη οι κ. Αγγελική  Ρούση και Καλανζτής που τόνισαν πως δεν πρόκειται να λείψει από την Νεάπολη κάτι που δεν λειτούργησε ποτέ, συμπληρώνοντας πως το ζητούμενο είναι να λειτουργήσει το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, αφού αυτό θέλει τόσο ο Οδοντιατρικός Σύλλογος όσο και τα τοπικά συμβούλια.
«Κοροϊδία» χαρακτήρισε την πολιτική αυτή ο κ. Δήμας της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζοντας: «Εφαρμόζεται μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί τα πάντα και εμείς ερχόμαστε εκ των υστέρων και κάνουμε τους εθελοντές. Αυτή η πολιτική δεν αντιμετωπίζεται έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας. Την σύμφωνη γνώμη της ΤΚ Νεάπολης για την λειτουργία του οδοντιατρείου στο Αγρίνιο εξέφρασε ο πρόεδρος της κ. Τάκης, ενώ ακολούθως  η αρμοδία αντιδήμαρχος κ. Σερπάνου είπε πως την στιγμή που ο Οδοντιατρικός Σύλλογος δεν δέχεται να πάει στην Νεάπολη και τα τοπικά συμβούλια συμφωνούν δεν υπάρχει λόγος να μείνει αναξιοποίητος ο εξοπλισμός.
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του δημάρχου Αγρινίου  Παύλου Μοσχολιού, που αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που ήδη επιτελείται στο Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο τόνισε πως μέγιστο καθήκον του δήμου είναι να λειτουργεί τέτοιες δομές. Κάλεσε επίσης του δημοτικούς συμβούλους να σκέφτονται πως ο δήμος είναι πλέον ενιαίος και πως πρώτο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η ορθολογική διαχείριση και λειτουργία  και η εξυπηρέτηση του δημότη. «Δεν παίρνουμε μια δομή που ήδη λειτουργούσε. Το οδοντιατρείο έγινε στην Νεάπολη και δεν λειτούργησε ποτέ. Πρέπει επιτέλους να το δούμε να λειτουργεί, με ευθύνη του Οδοντιατρικού Συλλόγου  που θέλει να το λειτουργήσει στο Αγρίνιο», είπε ο κ. Μοσχολιός  που πρότεινε ακόμη στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο να λειτουργήσουν και προληπτικές δράσεις οδοντιατρικής για μαθητές.
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία ψήφησε ναι, η μείζον αντιπολίτευση ψήφισε ναι στην λειτουργία όχι στην μεταφορά στο Αγρίνιο, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε.