Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


Τοποθέτηση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της 9/2/2012

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Δεν υπάρχει «θεομηνία» δηλαδή μήνις θεού, υπάρχει οργή του λαού! Γιατί η πρωτοφανής πλημμύρα ήταν η «χαριστική βολή» μετά τις πυρκαγιές και το σεισμό (2007 και 2008). Γιατί παρόξυνε τα προβλήματα των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών, που ήταν εκρηκτικά λόγω της κυβερνητικής εγκατάλειψης και του Μνημονίου. Γιατί αποκάλυψε σε όλο της το «μεγαλείο», τη γύμνια του κράτους και των Δήμων (πόλεων φονιάδων), τη λογική των «έργων» που ήταν και είναι η «βιτρίνα», το κέρδος, η αρπαχτή, οι μικροπολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Επομένως οι πληγέντες της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας δεν είναι «θεομηνιόπληκτοι», αλλά κυβερνόπληκτοι – ευρώπληκτοι – αγρίως Μνημονιόπληκτοι!

Πού θα βρείτε τα λεφτά για να αποζημιώσετε ουσιαστικά (όχι με ψίχουλα 4 Ευρώ ανά κάτοικο του Πύργου) τους πληγέντες; α) Πάρτε έστω το 1% από τα 30 δισ. Ευρώ που βούτηξαν χτες οι τράπεζες ως νέο δώρο από τον Παπαδήμ(ι)ο, από τα κλεμμένα του νέου Μνημονίου, β) πάρτε 1 δισ. Ευρώ από τους εξοπλισμούς που αγοράζετε από Γερμανία και Γαλλία, δηλαδή όσο έκανε εκείνο το υποβρύχιο που έγερνε, γ) φέρτε πίσω τα κλεμμένα του «Ταμείου Μολυβιάτη» (118 εκατ. Ευρώ) που βούτηξε ο δήθεν «αναμορφωτής της Ηλείας» (GAP) και που συνεχίζει να τα παρακρατεί παράνομα η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δ) πάρτε από τα «μυστικά κονδύλια» και από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, ε) πάρτε από τα ειδικά κονδύλια για τις φυσικές καταστροφές και στ) πάρτε και από τα ταμεία της Περιφέρειας και των Δήμων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας. Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά, τα πήρανε χτες χοντρά, κάποια άλλα παιδιά, που θησαυρίζουν από την κρίση «εις υγείαν» του κορόιδου!

Εμείς, η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» διεκδικούμε και απαιτούμε:
1.       Ταχύρρυθμη αποκατάσταση των ζημιών στο Νοσοκομείο Πύργου και σε άλλες υποδομές (δρόμοι, γέφυρες, κατολισθήσεις κ.α.),
2.       Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα υπέρ των πλημμυροπαθών: έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση, αποζημιώσεις, άτοκο πάγωμα χρεών, άτοκα δάνεια για αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια, νοικοκυριά, κτίσματα, στάβλους, αγροτικές καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
3.       Επισκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων και δικτύων.

Η ικανοποίηση αυτών των ζωτικών αιτημάτων απαιτεί Επιτροπές Αγώνα των πληγέντων, συντονισμένους αγώνες πλημμυροπαθών – πυροπαθών – σεισμοπλήκτων. Επιβάλλει ενωτικούς και μαχητικούς αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή του νέου Μνημονίου διαρκείας και της αντιλαϊκής πολιτικής συγκυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου.