Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ                        ΑΓΡΙΝΙΟ 20/01/2012
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 
                                             


                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Τη δυνατότητα κατασκευής «Δημοτικού Λαχανόκηπου», όπου οι δημότες θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο, διερευνά ο Δήμος Αγρινίου.
   Πρόθεση του Δήμου είναι η διάθεση (έναντι συμβολικού τιμήματος) τεμαχίων 50-100 τ.μ. το καθένα, σε μία συνολική έκταση 10.000 τ.μ. στην περιοχή Δοκιμίου, με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του Δήμου .
  Δικαίωμα  θα έχουν κατά προτεραιότητα οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι του αστικού συγκροτήματος Αγρινίου, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση . Επίσης θα έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν το  10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 
  Προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των δημοτών για συμμετοχή στη δραστηριότητα αυτή, ο Δήμος Αγρινίου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο  πρώην ΚΤΕΛ, από 23/01/2012 έως 17/02/2012 .
  Η κατασκευή του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό προσέλευσης των ενδιαφερομένων.