Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη στην Παντάνασσα για «κουλοχέρη»


Συνελήφθη χθες (8-1-2012) αργά το απόγευμα, στη Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 40 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.Η σύλληψη του 40χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται κατά την περίοδο των εορτών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε καφενείο του 40χρονου, στη Παντάνασσα Αιτωλοακαρνανίας, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε ένα παράνομο ηλεκτρονικό τυχερό παιγνιομηχάνημα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.