Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΓΙΑΝΝΑΚΑ


 Ιδιαίτερα αιχμηρή εμφανίστηκε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά για τον πρέδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου.Συγκεριμένα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνές διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη, εκτίμησε πως ο κύβος χθες ερρίφθη, το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει σελίδα και πως ο νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ δεν θα είναι ο Γ. Παπανδρέου και δήλωσε πως στην μετά Παπανδρέου εποχή το ΠαΣοΚ θα είναι ένα κόμμα μη σοβιετικό, ενώ τάχθηκε υπέρ της εκλογής από τη βάση.
Αναλυτικά δήλωσε:
Χθες υπήρξε ένα αποτέλεσμα και σε μένα τουλάχιστον φαίνεται αρκετά καθαρό. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ χθες γύρισε μια μεγάλη σελίδα και ο κύβος εκτιμώ ότι έχει ριφθεί. Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει ένα νέο αρχηγό το επόμενο διάστημα, ο αρχηγός αυτός δεν θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και κατά προέκταση εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γυρίσει μια πραγματικά μεγάλη σελίδα.
Αν είμαστε η τελευταία χώρα που έχει ακόμη σοβιετικές δομές στην οικονομία της, εκτιμώ ότι αυτές είναι και οι τελευταίες κομματικές δομές σοβιετικού τύπου που παρακολουθούμε τώρα.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μετά το Γιώργο Παπανδρέου θα χρειαστεί πλέον να είναι ένα κόμμα μη σοβιετικό, ένα κόμμα μη αρχηγικό, ένα κόμμα πιο δημοκρατικό, ένα κόμμα με διαφορετικές λειτουργίες που θα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του ειδικά σε ότι αφορά στην επιβίωση του με πιο υγιή, με πιο ταχύ τρόπο και πιο δημοκρατικό.
Νομίζω ότι θα γίνει μια εκλογή από τη βάση του κινήματος. Είναι μια λύση που προτιμάται από τους πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ εκεί θα πάει. Είναι μια διαδικασία που έχει αποφασιστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από μερικά χρόνια και είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη αξιοπιστία. Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ξαναγίνει τώρα και μέσα σε μια ημέρα να στηθούν κάλπες.