Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

MYNHΜΑ ΑΠΟ "ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"


Κ»      ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗ 9 ΑΓΡΙΝΙΟ 30100 – Τηλ. Eπικ. 6936 423881 – 6974 838165
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ ΤΗΣ «Κ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγρίνιο 25 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ: ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΜΙΑΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ


ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ… ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ
Τα τραγικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, οι πολιτικές επιλογές και τα εφιαλτικά μέτρα εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας, που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση καθώς και η κατοχή της χώρας μας από τα παγκόσμια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα δεν μπορούν να μας κάνουν να μην βλέπουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας.
Εδώ και ένα μήνα περίπου μια επιστολή Αγανακτισμένων Πολιτών του Παναιτωλίου, ανέδειξε την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η ύπαιθρος του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου του Αγρινίου, αλλά και την κοινή μοίρα των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται γύρω από την πόλη του Αγρινίου.
Η Ομάδα Πολιτών Παναιτωλίου της «Κ» έρχεται σήμερα να σας παρουσιάσει εικόνες που αποτελούν ντροπή και οι οποίες δυστυχώς δεν τιμούν κανέναν. Ούτε όσους ζούμε δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα και προσποιούμαστε ότι την αγαπάμε και την φροντίζουμε, ούτε όσους αδιαφορούμε και θεωρούμε ότι η ενασχόληση μας με αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Αν και πολλά έχουν συμβεί προς μια καλύτερη περιβαλλοντική πολιτική στον τόπο μας, η κακή συνήθεια που διακρίνει κάποιους ασυνείδητους πολίτες, η αναποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης στο να ελέγξει και να διατηρήσει το περιβάλλον καθαρό, όταν η ίδια δεν το επιβαρύνει, συνεπικουρούμενα από τις κεντρικές επιλογές απαξίωσης της υπαίθρου, έχουν οδηγήσει τόπους πανέμορφους και οικοσυστήματα ευαίσθητα να παρουσιάζουν την  εικόνα που βλέπετε.
Να σημειώσουμε εδώ ότι θα ακολουθήσει ένα βίντεο που θα εξαντλήσει το σύνολο του θέματος, στο «αντιΔΕΛΤΙΟ» της «Κ» που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα στις 12 το βράδι, (Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η πρώτη εκπομπή του)

ΜΙΑΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Στο πλαίσιο ταυτόχρονα της όλο και μεγαλύτερης απαξίωσης των κατοίκων της υπαίθρου ,όπως προαναφέραμε, σημαντικές υπηρεσίες όπως αυτές του πιστωτικού συστήματος που ασύστολα βοηθήθηκε και σχεδιάζεται να βοηθηθεί ακόμα περισσότερο και από τις δύο κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τον τόπο και από την Ε.Ε. και  που τόσο πολύ κερδοσκόπησε όλα αυτά τα χρόνια, σήμερα, με πρόσχημα την «εξοικονόμηση» αρχίζει σιγά – σιγά να τα «μαζεύει» και να φεύγουν από τις κοινότητες εκείνες που μέχρι χθες «εκμεταλλεύονταν».
Η Αγροτική Τράπεζα για παράδειγμα αφού εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια όλο το αγροτικό κεφάλαιο του βορειοανατολικού τόξου της Τριχωνίδας, σήμερα κλείνει το υποκατάστημα της στο Παναιτώλιο. Ένα κατάστημα "ζωντανό" που εξυπηρετούσε  κυρίως τον αγροτικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής, (Παναιτωλίο, Καινούργιο, Παραβόλα και πολλές άλλες κοινότητες γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα).  
Προκειμένου  οι συναλλασσόμενοι με την ΑΤΕ, οι πελάτες της δηλαδή, να συνωστίζονται στο Αγρίνιο, να μην ξέρουν που να παρκάρουν και να περιμένουν ώρες στην ουρά χάνοντας χρόνο, προτιμούσαν το υποκατάστημα του Παναιτωλίου. Αυτό ήταν μια σοβαρή αποκέντρωση που δυστυχώς μαζί με όλα τα άλλα μέτρα λιτότητας που πλήττουν παραδόξως  μόνο τους εργαζομένους και τους ανέργους πήγε περίπατο ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο καταστάσεις μπανανίας!!
Τα έξοδα του υποκαταστήματος  σε μια περιοχή όπως το Παναιτώλιο είναι αστεία υπόθεση  μπροστά στην εξυπηρέτηση που παρείχε, ιδιαίτερα στον αγροτικό πληθυσμό.
Δεν πρέπει να είμαστε άλλο ανεκτικοί και θα πρέπει να αντιδράσουμε απέναντι σε όλα αυτά που μας επιβάλλουν. Καλούμε λοιπόν όλους αυτούς που διατηρούν ακόμα λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζα να τους κλείσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή αυτή απόφαση!!!