Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ               Αγρίνιο, 17 Οκτωβρίου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Χαιρετισμός του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού στην τελετή εγκαινίων του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.
     «Σήμερα είναι μια αισιόδοξη μέρα για την πόλη του Αγρινίου, γιατί παρά το γεγονός ότι στην κοινωνία επικρατεί ο προβληματισμός και η απαισιοδοξία, ικανοποιείται ένα αίτημα 45 ετών, με την ίδρυση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, με έδρα το Αγρίνιο.
     Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις πολύχρονες προσπάθειες του Δήμου Αγρινίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, των φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
     Αυτή την ημέρα πρέπει να την αφιερώσουμε σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο, και ειδικότερα όσους δεν βρίσκονται στη ζωή για να δουν το όραμά τους να εκπληρώνεται.
      Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία είχε την πολιτική βούληση να ικανοποιήσει ένα αίτημα 45 ετών για την περιοχή και σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, με ταχείς διαδικασίες, να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνταν, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του Εφετείου.
     Θέλω να επισημάνω ότι η ίδρυση του Εφετείου δεν αφορά μόνο το δικαστικό κόσμο αλλά τους ίδιους τους πολίτες γιατί θα απονέμεται πιο γρήγορα η δικαιοσύνη και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. 
     Η ίδρυση Εφετείου και αυτόνομου Πανεπιστημίου προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα στην πόλη και την καθιστούν ισχυρό πόλο ανάπτυξης στη Δυτική Στερεά Ελλάδα».