Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΞΑΝΘΗ 2-0


Και τι έγινε που είχε να παίξει σχεδόν ένα μήνα. Ο Παναιτωλικός, περί ου ο λόγος, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην πάντα επικίνδυνη, αξιόλογη και άτυχη Ξάνθη να πάρει μία σπουδαία νίκη. Και είναι σπουδαία για ακριβώς αυτούς τους λόγους. Γιατί ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε μία ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, αλλά το πρόβλημά της είναι πως δυσκολεύεται να το πάρει.
Eτσι έγινε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την πρωτοβουλία, αλλά στη συνέχεια η άνοδος του Παναιτωλικού και το γκολ του Μητρόπουλου στο 35ο λεπτό διαφοροποίησαν την εξέλιξη της αναμέτρησης.
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά, πίεσε για την ισοφάριση, αλλά και πάλι, σε... συνέχεια του έργου του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, ο Καμαρά ανατράπηκε από τον Εντιμάρ και εκτός του πέναλτι πήρε και την κόκκινη κάρτα του αντιπάλου. Ο Ρότσα στο 67' ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
Ευκαιρίες υπήρχαν. Τόσο από την Ξάνθη με τους Μαρσελίνιο και Μαρκόφσκι, οι οποίοι προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας τους, όσο και από τον Παναιτωλικό που είχε δοκάρι και σημαντικές φάσεις από τους Θεοδωρίδη και Καμαρά.