Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1


Με ήττα συνδύασε την επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία μετά από 34 ολόκληρα χρόνια ο Παναιτωλικός, καθώς ο έμπειρος Πανιώνιος έφυγε νικητής από το Αγρίνιο με 1-0.
Το μοναδικό γκολ στη συνάντηση σημείωσε ο Φινλανδός μέσος Κούτσι 11 λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης με όμορφο πλασέ ύστερα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.
Οι κυανέρυθροι ευτύχισαν να προηγηθούν νωρίς, είχαν ξεκινήσει όμως και πιο δυνατά στο ματς, εκμεταλλευόμενοι το άγχος των νεοφώτιστων. Παρόλα αυτά, όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Παναιτωλικού ανέβαζαν την απόδοσή τους και άρχισαν να απειλούν τους αντιπάλους τους. Στο 44' μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Θεοδωρίδη κατέληξε στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να ψάχνει την ευκαιρία να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Αυτή του δόθηκε στο 67', αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε ο Κουμορτζί σταμάτησε και εκείνο στο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, όμως ο Ρότσα με εξουδετερωμένο τον Ελευθερόπουλο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το σκορ εν τέλει δεν άλλαξε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, όμως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν πέναλτι για μια φάση στο 79', όπου ο Τσότσαλιτς φαίνεται να ανατρέπει τον Καραμαλίκη μέσα στην περιοχή.
Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Τεννές): Τσενάμο, Κουτρουμάνος, ʼντι (85' Γκόλιας), Αναστασιάδης, Μουμίν (46' Σιόντης), Ετζενγκουέλε, Ρότσα, Μπουμάλ, Καμαρά (46' Καραμαλίκης), Θεοδωρίδης, Χαριστέας
Πανιώνιος (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Όμο, Κούκι, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης (90'+3 Κολοβός), Σάμαρης (66' Πετκάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Μιλοβάνοβιτς (66' Αναστασόπουλος)