Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

EΨΑΧΝΑN ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

Μια ασυνήθιστη αποδελτίωση μαρτυριών για λίμνες και νερά της περιοχής μας συναντάμε στο truth.freeforums.org. Και ασυνήθιστη γιατί «δίνει» στα νερά μια ασυνήθιστη ιδιότητα που οι παλιοί την θυμούνται και την έζησαν, ενώ οι νεώτεροι μάλλον την αντιμετωπίζουν περιπαικτικά και ως ανέκδοτο:
Πρόκειται για τις εικασίες ύπαρξης μυστηριωδών πλασμάτων στη Τριχωνίδα, τη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού, τον Αχελώο και αλλού, οι οποίες «συνοδεύονταν» από περίεργους θορύβους και …μουγκρητα(!).
Η ιστοσελίδα λοιπόν κάνει μια απλή αναδρομή στο παρελθόν:
Τον Απρίλιο του 1898 πάλι, η αθηναϊκή εφημερίδα Άστυ αναμεταδίδει μια είδηση που προερχόταν από το Αγρίνιο. Σύμφωνα με αυτή οι χωρικοί που εργάζονταν γύρω από την λίμνη Τριχωνίδα, άκουγαν καθημερινά φοβερούς βρυχηθμούς, σαν λιονταριού, που προέρχονταν από το μέσο της λίμνης.
Στο σημείο εκείνο, πυκνοί σχηματισμοί μικρών και μεγάλων δέντρων, καλαμιές και βρύα διαμόρφωναν ένα μικρό βαλτώδες δάσος. Οι κάτοικοι πολλές φορές περικύκλωσαν με όπλα τη λίμνη αλλά δεν κατάφεραν να δουν κάτι. Κάποιες φορές επιδίωξαν να πλησιάσουν το σημείο εκείνο με πλωτές σχεδίες. ‘Όταν πλησίαζαν οι φωνές γίνονταν εντονότερες αλλά τα άφθονα χόρτα, οι πυκνοί καλαμιώνες και η λάσπη εμπόδιζαν τις σχεδίες να πλησιάσουν περισσότερο.
Στην Τριχωνίδα έσπευδαν κάτοικοι και άλλων περιοχών για να δουν το υδρόβιο πλάσμα, όπως εκτιμούσαν. Δεν το κατάφεραν όμως!
Οι βρυχηθμοί κράτησαν αρκετό χρονικό διάστημα, μέχρι που τελικά σταμάτησαν. Οι μαρτυρίες ήταν πολλές, είχαν όμως ιδιαίτερη σημασία καθώς προέρχονταν από ανθρώπους που η επαγγελματική τους ιδιότητα –συνυφασμένη με το πνευματικό τους επίπεδο– δρούσε πολλαπλασιαστικά στην αποδοχή των όσων υποστήριζαν.