Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ'' ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Λαϊκή Συνέλευση των «Αγανακτισμένων» της Πλατείας Δημοκρατίας με τα παρακάτω θέματα:
1. Ενημέρωση από τα μέλη της συνέλευσης που παραβρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος το διήμερο 9 &10 Ιουλίου 2011 και πήραν μέρος στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των «Αγανακτισμένων» όλης της χώρας.
2. Φραγμός στις ύβρεις και όχι στην αντίθετη άποψη, που ανώνυμα δημοσιεύονται στο blog.
3. Προγραμματισμός των δράσεων του καλοκαιριού.
4. Όλα τα θέματα που θα θέσουν τα μελή.
Η Συντονιστική Επιτροπή
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Η βία των αγανακτισμένων, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 300 κλέφτες
1. Σύνταγμα 28 – 29 Ιούνη
Στην ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των μνημονιακών γκαιμπελίσκων για βανδαλισμούς, υπονόμευση του τουρισμού, ισοπέδωση του κέντρου δεν χρειάζεται να απαντήσουμε παρά με την επίσημη ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Αττικής. Ένα 48ωρο οδομαχιών «προκάλεσαν φθορές σε υαλοπίνακες και προσόψεις 2 ξενοδοχείων, 8 καταστημάτων και 3 τραπεζών»…. Επίσης προκάλεσαν φθορές σε 1 περίπτερο και 2van ιδιωτικών εταιρειών».
Μετά από πολύωρες δολοφονικές επιθέσεις των πραιτοριανών του μνημονίου, 2,860 χημικά, μόνο στις 29 Ιούνη, ο λαός της Αθήνας απάντησε με τη μαζική, επίμονη διεκδίκηση να ασκήσει το δικαίωμα της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας.
Οι «αγανακτισμένοι» κέρδισαν το τίτλο των αγωνιστών της δημοκρατίας με την αποφασιστικότητα και το ηθικό τους ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα της κρατικής καταστολής εναντίων του κύριου όγκου των διαδηλωτών και το τσάκισμά τους από τα ΜΑΤ στην Αμαλίας, την Ξενοφώντος, στην ίδια την πλατεία Συντάγματος ακόμη και το Μοναστηράκι. Στην απόπειρα δολοφονίας του φοιτητή Καφκιά από τα ΜΑΤ προστέθηκαν πάνω από 500 τραυματίες δεκάδες εκ των οποίων με ανήκεστες βλάβες για την υγεία τους.
2. «Η Κραυγή των φτωχών δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά αν δεν την έχεις ακούσει, δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει δικαιοσύνη.» Χάουαρντ Ζιν
Το «κράξιμο» των βουλευτών του μνημονίου σε διάφορες πόλεις βαπτίζεται τραμπουκισμός και φασίζουσα συμπεριφορά. Χωρίς να αμφισβητούμε λάθη τακτικής από την πλευρά του κινήματός μας υποστηρίζουμε ότι το υπόστρωμα αυτών των εκδηλώσεων είναι
α. Η μετατροπή των κομμάτων σε μηχανισμούς ανάδειξης της πολιτικής ελίτ έξω και ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας
β. Η ανοικτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ όλων των κινητοποιήσεων όπως της τελευταίας 48ωρης.
γ Η πολιτική της κοινοβουλευτικής αριστεράς να αντιμετωπίζει τους αγώνες ακόμα και αυτούς που η ίδια οργανώνει με κριτήριο όχι την απόκρουση των μέτρων εδώ και τώρα, αλλά το εκλογικό πολιτικό κόστος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
Όπως είπε ο Πρεντετέρης στο mega στις 30/6 «εντάξει, αν δεν περάσει από τη βουλή το Μεσοπρόθεσμο να μην περάσει. Αλλά να μην περάσει από το πεζοδρόμιο αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα».
Η επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή των κινητοποιήσεων ή στο ΚΚΕ ότι οι κρατικοποιήσεις θα μας κάνουν Αλβανία του Χότζα κ.τ..λ. έχουν ένα και μόνο και στόχο: Να εμποδίσει τη συνάντηση του μεγαλειώδους κινήματος των αγανακτισμένων με τις όποιες οργανωμένες δυνάμεις έχουν απομείνει ενάντια στο Μνημόνιο και κυρίως να μας απομονώσουν από τα μεγάλα σωματεία του δημ. Τομέα, που στην επόμενη φάση θα βρεθούν στον κυκλώνα του ξεπουλήματος των φιλέτων της ελ. Οικονομίας.
Τη βία της φτώχειας, της ανεργίας, της κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη βία της συντριβής του κοινωνικού κράτους δεν την επιλέξαμε. Μας την επέβαλλαν.
Να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε μαζικά, ενωτικά, για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας. Στο δίλλημα ή με το χρέος και τους δανειστές ή με το λαό και τις ανάγκες του έχουμε ήδη απαντήσει
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
Η Λαίκή Συνέλευση των «Αγανακτισμένων»
της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου