Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                    Αγρίνιο, 2 Μαΐου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641360302 
FAX: 2641 0 48498

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την Απογραφή Πληθυσμού 2011 παραχώρησε σήμερα (Δευτέρα 2 Μαΐου) ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Μοσχολιός τόνισε ότι η απογραφή πληθυσμού είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, γιατί αποτυπώνει τον πραγματικό πληθυσμό κάθε Δήμου και μόνο με αυτό το κριτήριο μπορούμε να σχεδιάσουμε σωστά την ανάπτυξη του τόπου μας .
«Όλοι εμείς που αξιώνουμε καλύτερο επίπεδο και περισσότερες παροχές για μας και τα παιδιά μας, πρέπει να επιτελέσουμε στο ελάχιστο  το χρέος μας.
ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ.
          Μια πλασματική εικόνα του πληθυσμού μας στην πράξη σημαίνει απώλεια σημαντικών πόρων από την κεντρική εξουσία,  που μας στερούν τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στον αναπτυξιακό και κοινωνικό μας ρόλο».  
          Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Αγρινίου υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί η μεγάλη αδικία που συντελέστηκε το 2001 σε βάρος της πόλης, με τη φυγή χιλιάδων Αγρινιωτών την ημέρα της απογραφής .
          «Πολλοί από εμάς επιλέγουμε για συναισθηματικούς λόγους να απογραφούμε στον τόπο καταγωγής και όχι στον τόπο διαμονής μας.
          Η πρακτική αυτή αποβαίνει σε βάρος του Δήμου γιατί σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης ο Δήμος μας  χάνει ετησίως σημαντικά έσοδα, με ευθύνη των ίδιων των κατοίκων του.
          Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι από την ελλιπή απογραφή το 2001 η απώλεια εσόδων για τον πρώην Δήμο Αγρινίου είναι περίπου 13-14 εκ. ευρώ ετησίως».
          Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μοσχολιός ανέφερε ότι αποτελεί προσωπικό χρέος του καθενός η απογραφή στο Δήμο Αγρινίου.
          « Σας καλώ όλους να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Ας μην αδικήσουμε τον τόπο μας, τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας που μεγαλώνουν εδώ. Ας αποδείξουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας. Ας αναδείξουμε την πραγματική δύναμη του Δήμου μας».
           Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε ο επόπτης της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απογραφή στο Δήμο Αγρινίου κ. Γιώργος Καραμπλιάνης ο οποίος αναφέρθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα της απογραφής.