Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

NEΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΦΚΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Όλα δείχνουν πως η «γιάφκα» στην πολυκατοικία της οδού Δασκαλοπούλου, ενδεχομένως να ήταν ο κεντρικός χώρος «αποθήκευσης» του οπλισμού της οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται η Αστυνομία. Πληροφορίες για προσαγωγές στο Αγρίνιο, "καθαρός" ο οπλισμός στην Αθήνα.
Συνεχίζουν με εντατικό τρόπο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής τις έρευνες στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Δασκαλοπούλου και Πραϊδου, όπου από χθες το βράδυ έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία, για αποθήκευση οπλισμού και άλλου υλικού, που συνδέεται με το «αντάρτικο πόλης».
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας, νοικιάστηκε από άτομο που εμφανίστηκε ως Κύπριος πλασιέ και πιθανότατα αποτέλεσε την κύρια γιάφκα της οργάνωσης στα ίχνη της οποίας βρίσκεται η Αστυνομία και πιθανολογείται πως πρόκειται για την «Σέχτα Επανασταστών». Οι κινήσεις των υπόπτων βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για αρκετές μέρες, αλλά η κινητικότητα που επέδειξαν χθες και προχθές, οδήγησε την Αστυνομία στην έναρξη της επιχείρησης.

Όπως φαίνεται ένα σημαντικό τμήμα του οπλισμού που βρέθηκε στην Αθήνα μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο για να χρησιμοποιηθεί πιθανότατα σε ένα ή περισσότερα «εντυπωσιακά» χτυπήματα την ημέρα της δολοφονίας του Αξέξανδρου Γρηγορόπουλου, που είναι η αυριανή. Μάλιστα τα άτομα που μετέφεραν τον οπλισμό είναι και αυτά που συνελήφθησαν και είναι άγνωστο εάν κάποιος από αυτούς είναι από το Αγρίνιο. Αυτό σημαίνει πως δεν έγιναν συλλήψεις στο Αγρίνιο, αλλά θεωρείται βέβαιο πως έχουν γίνει προσαγωγές ατόμων που κινούνται στον αντεξουσιαστικό χώρο.
Όπως έγινε γνωστό τα όπλα που βρέθηκαν στην Αθήνα, είναι «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιες ενέργειες οι έρευνες όμως για τον οπλισμό που βρέθηκε στο διαμέρισμα στο Αγρίνιο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Γίνεται λόγος για περίστροφά και Καλάζνικοφ, καθώς και περούκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή, σε εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα αλλά και χωράφια, όπου ίσως να έχει θαφτεί ύποπτο υλικό. Οι έρευνες αυτές δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας θα γίνουν από την Αθήνα, ενώ η αξιοποίηση του υλικού στο Αγρίνιο, φαίνεται πως οδηγεί σε προσαγωγές υπόπτων που πιθανότατα να έχουν ήδη γίνει, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από την τοπική αστυνομία, που τηρεί «σιγήν ιχθύος» από χθες βράδυ που έγιναν γνωστές οι έρευνες στο διαμέρισμα της εξαώροφης πολυκατοικίας.

 Απο agriniopress