Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

TI EIΠΕ ΧΘΕΣ Ο Π.ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

«Απέναντι στις ανέξοδες υποσχέσεις, την άγνοια και την προχειρότητα, αντιτάσσουμε την εμπειρία, την γνώση, την όρεξη για δουλειά και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα.» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, κατά την διάρκεια της ομιλίας του το απόγευμα της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου, στην Παραβόλα.
O επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή», είχε την ευκαιρία και από την Παραβόλα, να παρουσιάσει όχι μόνο τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος για τον νέο δήμο, αλλά και να εξειδικεύσει τις προτάσεις του συνδυασμού για τις περιοχές του σημερινού δήμου Παραβόλας, όπως πράττει άλλωστε  σε κάθε δήμο.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα για τους οδικούς άξονες, περιλαμβάνει:
-    Βελτίωση της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου και την κατασκευή της νέας γέφυρες στην Αβώρανη.
-    Τον παρατριχώνιο δρόμο, με τις κάθετες προσβάσεις του
-    Την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Παραβόλα – Λαμπίρι – όρια νομού.
Ακόμη, την ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας, της αγροτικής οδοποιίας και της άρδευσης με έμφαση στην επίλυση του προβλήματος ύδρευσης – άρδευσης στις περιοχές   Κυρά Βγένα – Παλαιοκαριά - Αγ. Γεώργιος.
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού, υπάρχει ακόμη σχεδιασμός για παρεμβάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, με κυρίαρχη την δημιουργία του αποχετευτικού αγωγού στις βόρειες και νότιες περιοχές της Τριχωνίδας και την σύνδεση του με τον βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου.
Επίσης, προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις για το οικιστικό της Παραβόλας και  την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού της Τριχωνίδας για ναυταθλητικές δραστηριότητες.
Προτεραιότητα δίνεται στη σχολική στέγη και τα δημοτικά σχολεία Παραβόλας και Παντάνασσας καθώς και τη δημιουργία νηπιαγωγείων και ήπιες μορφές τουρισμού.
Στον πολιτισμό επίσης, προβλέπεται η δημιουργία εκθεσιακού κέντρου βυζαντινών εικόνων, η ανάδειξη του πύργου της Μουχταρίνας και του αρχαίου Βουκατίου.
«Ο κάθε καλόπιστος πολίτης μπορεί να δει και να συγκρίνει. Από τη μία υπάρχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που απαντά στις ανάγκες της κάθε περιοχής ξεχωριστά και από την άλλη υπάρχει ένα… αόρατο πρόγραμμα, με σκόρπιες ιδέες, κακές αντιγραφές και ευφυολογήματα.» τόνισε στη συνέχεια ο Παύλος Μοσχολιός, για να ολοκληρώσει την ομιλία του με αναφορές στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής του Αγρινίου, που όπως είπε «αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την συνέπεια και την υπευθυνότητα που διακρίνει την παράταξη «Σύγχρονο Αγρίνιο, νέος δήμος – νέα εποχή» και που αποτελεί τη βάση για την επόμενη τετραετία.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου τέλος,  κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, τονίζοντας την κρισιμότητά τους για το μέλλον της περιοχής.

Απο agrinionews