Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-Μήνυμα από την κ.Βασιλική Κ. Μουρατίδου

ΣΤΗΝ  ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ  
            ΠΛΗΘΟΣ  ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
 Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα, παρά την υψηλή θερμοκρασία, τελέστηκε  και φέτος ο καθιερωμένος εσπερινός της Παναγιάς την παραμονή  του Δεκαπενταύγουστου στο «παλιόκαστρο», αφού το κάστρο αποτελεί για τους απανταχού Παραβολιώτες σημείο  ετήσιας αναφοράς και συνάντησης. Οι γυναίκες ασβέστωσαν και καθάρισαν τον περίβολο χώρο του ναού, ο  επιτάφιος της Παναγιάς στολίστηκε λιτά και απέριττα και οι  δεήσεις  για φωτισμό και υγεία ανέβηκαν στον Ύψηστο.
 «Για  Αυγουστιάτικο πανηγύρι μέσα στο κατακαλόκαιρο», μας είπε  ο πατέρας Αριστείδης στην ολιγόλεπτη ομιλία του πριν αρχίσουν τα εγκώμια της Παναγίας και η περιφορά του επιταφίου γύρω από τον ναό.
 «Ακατανόητο θαύμα, ηλιοστάλακτος θρόνος καθέδρα του Βασιλέως, χρυσοπλοκότατος πύργος, καθαρότατος ναός του Θεού, Ελεούσα, Άμωμη, Αμόλυντος, Άνασσα, Βασίλισσα του Ουρανού και της γης,  είναι και τι δεν είναι η Παναγία μας. Παρόλο που έχει πάνω από πεντακόσια προσωνύμια ένα μόνο παραδέχεται για τον εαυτό της : ιδού η δούλη Κυρίου », τόνισε  στη συνέχεια, δίνοντας το μήνυμα ότι έτσι θα πρέπει κι εμείς να προσφωνούμε τον εαυτό μας.

Καλή Παναγιά σε όλους τους απανταχού Παραβολιώτες και όχι μόνο.