Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σε ετοιμότητα η Π.Υ. Αγρινίου: «Θέλουμε τον πολίτη αρωγό στο έργο μας»

koi-synentefxi-typou-pyrosvestiki1
Έτοιμη δηλώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για την αντιμετώπιση συμβάντων εντός της αντιπυρικής περιόδου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου από τον διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκο Νικολακόπουλο και τον διοικητή της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα  αναλύθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τόσο την Υπηρεσία στο Αγρίνιο, όσο και το Σώμα πανελλαδικά.
koi-synentefxi-typou-pyrosvestiki2
Αυτό που εξαρχής ζήτησε ο κ. Μπόκας είναι ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της Πυροσβεστικής, προσέχοντας τα δάση και ακολουθώντας αυτά που προβλέπονται, όπως τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από τα ξερά χόρτα κλπ. Ο κ. Μπόκας αναφέρθηκε και στην έλευση των δύο πετζετέλ στο Αγρίνιο, που θα βρίσκονται πλέον μόνιμα στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο. Εξήγησε μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως παρότι το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί, η Πυροσβεστική θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανονικά για τις πτήσεις των δύο αεροπλάνων.
Ο ίδιος ακόμη αναφέρθηκε και στους δύο εθελοντικούς σταθμούς που πρόκειται να λειτουργήσουν στον δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα σε Λεπενού και Παραβόλα. Μίλησε για καθυστερήσεις από το κεντρικό κράτος που οδήγησαν στο να μην έχουν λειτουργήσει οι δύο σταθμοί ακόμη και τώρα, ενώ σχολίασε πως είναι πανελλαδική πρωτοτυπία η λειτουργία των εθελοντικών σταθμών και ότι, παρά τις καθυστερήσεις, το θέμα δρομολογείται. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, το θέμα των δύο σταθμών είχε φτάσει για τελική υπογραφή στον αρμόδιο Υπουργό, λόγω όμως του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η διαδικασία πρέπει να κινηθεί από την αρχή.
koi-synentefxi-typou-pyrosvestiki3
Ο κ. Μπόκας μίλησε και για το  οικόπεδο πίσω από το Μουσικό Σχολείο που προβλέπεται ο δήμος να ανταλλάξει με το κτήριο που στεγάζεται τώρα η Υπηρεσία, σχολιάζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη το όλο θέμα να προχωρήσει, κυρίως από την Πολεοδομία, αφού «δεν μπορεί πλέον η Υπηρεσία να στεγάζεται σε ένα κτήριο της δεκαετίας του ΄60». Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από τους κατοίκους της γύρω περιοχής για την ηχορύπανση, τους ρύπους από τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής και τη φασαρία…: «ευτυχώς οι άνθρωποι στέκονται στο πλευρό μας και δείχνουν κατανόηση», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως στον δήμο Αγρινίου θα φανεί πολύ πιο χρήσιμο ένα οικόπεδο στο κέντρο της πόλης, παρά αυτό πίσω από το Μουσικό, που θα εξυπηρετήσει αντίστοιχα πολύ περισσότερο τη δράση των Πυροσβεστών του Αγρινίου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Νικολακόπουλος που σχολίασε μεταξύ άλλων την έλλειψη δασικών δρόμων στα δάση της Αιτωλοακαρνανίας: «ερχόμενος από τον Πύργο είδα ότι τα δάση σας δεν έχουν δρόμους. Αν προκύψει εκεί συμβάν, πως θα ανεβούν οι πυροσβέστες να κάνουν κατάσβεση; Κανείς δεν έχει σκεφτεί τόσα χρόνια αν μεριμνήσει για αυτό;», διερωτήθηκε.
koi-synentefxi-typou-pyrosvestiki4
Στη συνέχεια, τόσο ο κ. Μπόκας όσο και ο κ. Νικολακόπουλος ευχαρίστησαν από καρδιάς ιδιώτη που πρόσφερε ελαστικά για κάποια πυροσβεστικά οχήματα, χαρακτηρίζοντας πολύ ευχάριστο το ότι υπάρχει έντονα η πρόθεση από τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο έργο της Υπηρεσίας., ενώ αναφέρθηκαν αμφότεροι και στην παλαιότητα των οχημάτων – κάποια είναι σε λειτουργία πάνω από 40 χρόνια, με τα νεότερα να είναι οχήματα εικοσαετίας, τουλάχιστον-
Ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε μάλιστα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Υπηρεσία στο Αγρίνιο, όσο και σε άλλες πόλεις, εξαιτίας της δράσης των ρομά: «Δεν είναι μόνο το ότι απασχολούμε τουλάχιστον ένα όχημα κάθε μέρα για περιστατικά που προκαλούν ρομά, ρισκάροντας να μην έχουμε το όχημα για άλλα, ίσως και πιο σημαντικά συμβάντα που μπορεί να προκύψουν παράλληλα, είναι και πρόβλημα ρύπανσης. Αυτό ελλοχεύει περισσότερους κινδύνους από το εξαπλωθεί η φωτιά, πράγμα όχι σύνηθες εξ αιτίας τέτοιων περιστατικών. Εκεί πρέπει να επέμβει η Διεύθυνση Υγείας, η Αστυνομία, εμάς οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες», εξήγησε.
koi-synentefxi-typou-pyrosvestiki5
Ο κ. Νικολακόπουλος κατέληξε με το αισιόδοξο μήνυμα της μείωσης των εμπρησμών τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο απέδωσε και στα υψηλά διοικητικά πρόστιμα που έχουν κατά καιρούς επιβληθεί.