Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

MHNYMA AΠΟ ΤΟΝ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΛΤΑΤΟ

             ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ
 
      Στις 29 Μάρτη 2014 έγραψα άρθρο σχετικό με τα Οικονομικά του Δήμου Αγρινίου . Ανέφερα εκεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ορκωτών λογιστών , υπήρχαν απαιτήσεις του Δήμου από τις οποίες οι περισσότερες δεν πρόκειται να εισπραχθούν. Αν λοιπόν αυτές οι απαιτήσεις διαγράφονταν τότε το έλλειμμα του Δήμου θα παρουσιάζονταν στα πραγματικά επίπεδα.
     Τώρα αποδεικνύω αυτήν την  εκτίμηση και με το εξής :
 ‘Έχω ένα σπίτι στην Παραβόλα  που εντάχθηκε   ελέω Καλλικράτη στον Δήμο Αγρινίου. Στο Σπίτι αυτό έχω και παροχή Νερού που η κατανάλωση είναι σχεδόν μηδενική. Ο λογαριασμός βγαίνει δύο φορές τον Χρόνο κάθε εξάμηνο. ‘Έχω και σπίτι στο Αγρίνιο και επαγγελματική στέγη . Έχουν παροχή Νερού και τα δύο αυτά ακίνητα και κάθε τρίμηνο εκδίδονται οι Λογαριασμοί. Και στις τρεις περιπτώσεις στο όνομα μου και με το ίδιο ΑΦΜ. .
    Πρόσφατα έλαβα και τον λογαριασμό του Β’ εξαμήνου 2013 που η κατανάλωση ήταν 16 ΚΜ . Στον λογαριασμό αυτό εμφανίζονται προηγούμενες οφειλές που με τις προσαυξήσεις είναι 246 Euro.
    Ρώτησα να μάθω τι είναι αυτές οι Προηγούμενες οφειλές και γιατί εμφανίστηκαν τώρα και με ενημέρωσαν ότι :
    Οι οφειλές προέρχονται από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.  από το 2005 και δεν  αφορούν ούτε αξία νερού ούτε αξία αποχέτευσης.
       Αν δεν το πρόσεχα θα πλήρωνα μέσω του Νερού παραβάσεις Κ.Ο.Κ. που σαφώς και δεν αναγνωρίζω. Η κουτοπονηριά είναι δεδομένη και στηρίζεται στην αναμποπούλα που δημιούργησε ο Καλλικράτης.  Για τον λόγο αυτό οι οφειλές χρεώθηκαν στο χωριό και όχι στο Αγρίνιο , που τα υδρευόμενα ακίνητα είχαν αποκτηθεί πολύ πριν από τις υποτιθέμενες παραβάσεις.  Και αφού δεν με ενημέρωσαν για αυτές όλα αυτά τα χρόνια βρήκαν ευκαιρία τώρα να τις ενσωματώσουν όπου βρήκαν.
    ‘Έτσι με το νέο σύστημα που εφαρμόσθηκε στο Δήμο πληρώνεις Νερό και σου προκύπτει παράβαση Κ.Ο.Κ.
 
  Αγρίνιο παραμονή Αγίου Χριστόφορου 2014        Γιώργος Β. Σολτάτος
                                                                     Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                                Λαϊκή Συσπείρωση