Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η κατανομή των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Ο νικητής των εκλογών του δεύτερου γύρου στον δήμο του Αγρινίου, είναι και αυτός που θα καρπωθεί την μερίδα του λέοντος των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην δεύτερη κατανομή.
Ήδη η παράταξη του κ. Παπαναστασίου από τον πρώτο γύρο, έχει λάβει εννέα έδρες, επτά η παράταξη του Παύλου Μοσχολιού, πέντε η παράταξη του κ. Τραπεζιώτη και δύο η Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι δυο τελευταίες παρατάξεις δεν έχουν να λάβουν από την δεύτερη κατανομή.
po-dimotiko-27-1-14fΓια την δεύτερη κατανομή είναι ακόμη αδιάθετες 22 έδρες, που όπως είναι φυσιολογικό στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα δοθούν στην παράταξη του νικητή, για να έχει και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (σύνολο 27).
Για παράδειγμα εάν τελικά εκλεγεί ο Γιώργος Παπαναστασίου, θα λάβει άλλες 18  και τις υπόλοιπες θα λάβει η παράταξη της μειοψηφίας.
Στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Μοσχολιός  θα πάρει 20 έδρες και θα μείνουν δυο για τον κ. Παπαναστασίου.
Ανάλογα με το αποτέλεσμα η νικήτρια παράταξη θα έχει ή 18 ή 17 έδρες από την Δ.Ε. Αγρινίου.
Να θυμίσουμε πως από την Δ.Ε. Αγρινίου ο νικητής των εκλογών θα πάρει συνολικά 18 ή 17 έδρες καθώς και  τις έδρες των μονοεδρικών Δημοτικών Ενοτήτων (Αγγελόκαστρο, Παρακαμπύλια, Παναιτωλικό).
Τέλος,  υπάρχουν δυο τριεδρικές (Στράτος, Θεστιέων) και τέσσερις διεδρικές (Νεάπολη, Παραβόλα, Μακρυνεία, Αράκυνθος) Δημοτικές Ενότητες.