Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Υπεγράφη μεγάλο έργο ύδρευσης για τέσσερις δημοτικές ενότητες

100_0943
Υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 1 Απριλίου 2014, από το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση για το έργο «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου».
Η σύμβαση υπογράφτηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Παραβόλας και παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ. Χρήστος Κορδολαίμης, κ.Γιώργος Δεληγιάννης και κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραβόλας κ. Διονύσιος Γιαννακάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλεισορευμάτων κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αφράτου κ. Δημήτριος Καρβελάς και Περιστερίου κ. Κων/νος Μάντζος.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.800.000,00 ευρώ ενώ το ποσό της σύμβασης μετά την έκπτωση είναι 2.965.808,60 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ.
Το έργο έχει σαν σκοπό την μεταφορά νερού από την Λίμνη Καστρακίου προς τους πρώην Δήμους (Παραβόλας, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας).
Επί του κύριου αγωγού μεταφοράς προς το Αγρίνιο θα κατασκευασθούν τρείς νέοι κλάδοι με συνολικό μήκος 31 χιλιόμετρα αγωγού εκ των οποίων:
  1. Για την υδροδότηση των Νότιων οικισμών της Τριχωνίδας (Μακρυνεία) αγωγός συνολικού μήκους 10600 μ. καθώς και εννέα αντλιοστάσια για την τροφοδότηση των δεξαμενών τουΖευγαρακίου, Κλεισορευμάτων, Λυσιμαχείας, Κάτω Κερασόβου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Αγίας Μαρίνας Ματαράγκας, Γραμματικού, Γαβαλούς, Αγίου Ανδρέα, Δαφνιά και Τριχωνίου (Παλαιοζεύγαρου). 
  2. Για την υδροδότηση των Βόρειων οικισμών της Τριχωνίδας (Παραβόλα) αγωγός συνολικού μήκους 4720 μ. και
  3. Για την υδροδότηση του Αγγελοκάστρου  αγωγός συνολικού μήκους 15680 μ.
Ο κ. Μοσχολιός μετά την υπογραφή της σύμβασης ανέφερε τα εξής:
«Υπογράψαμε σήμερα το συμφωνητικό για την «Υδροδότηση Δήμου Αγρινίου από λίμνη Καστρακίου».
Είναι το τελευταίο συμφωνητικό που υπογράφουμε αυτή τη δημοτική  περίοδο, υλοποιώντας ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα έργων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 162.000.000,00 Ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην ύδρευση όλων των πεδινών περιοχών του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου που δεν διέθεταν κοινή υδροληψία με το Αγρίνιο, δηλαδή τη Νότια πλευρά της Τριχωνίδας (Δημοτικές Ενότητες  Μακρυνείας και Αρακύνθου), τη Βόρεια (Δημοτική Ενότητα Παραβόλας)  και τη Δημοτική Ενότητα Αγγελοκάστρου.
          Για την υλοποίηση του έργου θα κατασκευαστεί αγωγός συνολικού μήκους 31 χλμ . Συγκεκριμένα, για τις Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αρακύνθου, και τις Τοπικές Κοινότητες Κλεισορευμάτων και Λυσιμαχείας αγωγός συνολικού μήκους 10.600 μ. καθώς και εννέα αντλιοστάσια  για την τροφοδότηση των δεξαμενών, για την Δημοτική Ενότητα Παραβόλας, αγωγός συνολικού μήκους 4.720 μ. και για την Τοπική Κοινότητα Αγγελοκάστρου 15.680 μ.
          Η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι σε 12 μήνες από σήμερα και θα συμπληρωθεί με ένα έργο που ήδη δρομολογείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α., προϋπολογισμού 3.000.000,00 Ευρώ ώστε να κατασκευαστεί δίδυμος αγωγός ύδρευσης από τη Λίμνη Καστρακίου στο κεντρικό διυλιστήριο στη Σπολάιτα για να αυξηθεί η ποσότητα νερού.
          Υλοποιούμε έτσι, ως Δημοτική Αρχή, την προγραμματική δέσμευσή μας, ώστε όλοι οι πεδινοί οικισμοί του καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου να καταναλώνουν το ίδιο ποσοτικό και ποιοτικό νερό, μειώνοντας ταυτόχρονα και το λειτουργικό κόστος ύδρευσης».
100_0941