Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τρία πυροσβεστικά οχήματα σε Παραβόλα και Γαβαλού

pirosvestika-gavalou-paravola
Παραδόθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 από το Πυροσβεστικό Σώμα στο Δήμο Αγρινίου, τρία πυροσβεστικά οχήματα για τη λειτουργία των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην Δημοτική Κοινότητα Παραβόλας και στην Τοπική Κοινότητα Γαβαλούς.
Η παράδοση – παραλαβή έγινε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο στον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό στο περιθώριο εκδήλωσης – ενημέρωσης και επίδειξης από το Πυροσβεστικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής.
Τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια στην Παραβόλα και στην Γαβαλούιδρύθηκαν μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Θα υπάγονται επιχειρησιακά και διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχουν στελεχωθεί από πενήντα εθελοντές πυροσβέστες άνδρες και γυναίκες και τρεις μόνιμους πυροσβέστες.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά την παράδοση – παραλαβή των οχημάτων δήλωσε:
«Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και άλλα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας μας πρέπει να ξεκινά πρώτα από τους μαθητές που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία. Οι εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί θα στεγαστούν σε δημοτικά κτίρια. Είναι μια πρωτοβουλία που θα συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών και τυχόν άλλων φυσικών καταστροφών. Θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτή την πρωτοβουλία».
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος τόνισε κάτι που θα αλλάξει την αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος στο Αγρίνιο, καθώς όπως είπε:
«Είμαστε σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα προκειμένου να γίνει νέο σύγχρονο κτίριο στην πόλη για τις ανάγκες της Υπηρεσίας. Όπως γνωρίζετε το κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική στο Αγρίνιο είναι εντελώς ακατάλληλο, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χωρίς εύκολη πρόσβαση.
Για το σκοπό αυτό προχωρήσαμε σε ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου με οικόπεδο της Πυροσβεστικής, για τη δημιουργία σύγχρονου κτιρίου και ευελπιστούμε ότι μέσα από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ή ΣΔΙΤ θα υλοποιήσουμε αυτό το έργο»