Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Όαση δροσιάς η Τριχωνίδα


Με το θερμόμετρο σήμερα να αγγίζει τους 38 βαθμούς στον Μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου και τους 40 στο κέντρο, οι κάτοικοι του Αγρινίου, εγκατέλειψαν  μαζικά την πόλη. Πολλοί κατέφυγαν και στην κοντινή Δογρή
Το θέαμα, αλλά και η θερμοκρασία, σαφώς πιο χαμηλή απ’ότι στο Αγρίνιο, αποζημίωσαν όσους επισκέφτηκαν την Δογρή,  που αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά και αξιοποιήσιμα κομμάτια της λίμνης.
Καφεδάκι ή φαγητό κάτω από τα πλατάνια, προτίμησαν δεκάδες Αγρινιώτες, ενώ μερικοί, έκαναν και την βουτιά τους, στα δροσερά νερά της Τριχωνίδας.
Σήμερα εκεί εθεάθησαν και… νεαροί Γερμανοί τουρίστες που έμειναν εντυπωσιασμένοι από την φυσική ομορφιά
Όσοι μάλιστα έχουν καιρό να επισκεφτούν το σημείο, σίγουρα απόρησαν γιατί αυτή η περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο. Κάλλιστα θα μπορούσε να καταστεί η «θάλασσα» που δεν διαθέτει το Αγρίνιο και με τις κατάλληλες υποδομές να γίνει πόλος έλξης όχι μόνον για τους κατοίκους της πόλης και της περιοχής, αλλά και για επισκέπτες.
Άλλωστε διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα ώστε να γίνει κέντρο ναυταθλητισμού, αγροτουρισμού κλπ
Ας ελπίσουμε πως με την συμμετοχή του δήμου Αγρινίου, στο Δίκτυο δήμων με Λίμνες, που πρόσφατα δημιουργήθηκε, θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν κονδύλια σε αυτήν την κατεύθυνση.