Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΙΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΕ ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

Αγαπητοί Φίλοι & Φίλες του συλλόγου μας,ως απάντηση μηνύματος φίλου, το οποίο φιλοξενήθηκε στον ιστότοπο του ParavolaPress, αναφέρουμε τα εξής.
Όλες οι ενέργειες που πρόκειται να αναληφθούν για την καταπόλεμηση της ασθένειας Βαμβακίασης, η οποία έχει πλήξει το πανέμορφο πευκοδάσος της Παραβόλας, θα είναι καθ'όλα νομοτύπες και σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο Δήμος Αγρινίου, το Δασαρχείο Αγρινίου, της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής καθώς επίσης και της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, των οποίων έχουμε στην κατοχή μας έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη του προβλήματος καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Επιπλέον, επιτόπια αυτοψία από έμπειρους γεωεπιστημόνες (Γεωπόνοι,Περιβαλλοντολόγοι) επισημαίνουν την ανάγκη για άμεση δράση, πριν να είναι πολύ αργά. Σε ότι αφορά το κίνδυνο πυρκαγιάς, η αντιμέτωπιση του προβλήματος θα γίνει κατόπιν αιτήματος παρουσίας πυροσβεστικών δυνάμεων, οπότε και δεν θα συντρέχει κανένας κίνδυνος.
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι σκοπός του συλλόγου και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει δεν είναι σε καμιά περίπτωση, η δημιουργία αντιπαραθέσεων και προστριβών καθώς και η πρόκληση ζημιών στην τοπική οικονομία. Αντιθέτως, σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, σε συνάρτηση με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι άξονες στους οποίους θα πρέπει όλοι μας να προσπαθούμε για να αναδειχθούν, είναι ο πρωτογενής τομέας και ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας. Αν καταστραφούν μοιραία θα επέλθει ακόμη μεγαλύτερος οικονομικός μαρασμός στην τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου