Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

MYNHΜΑ ΑΠΟ "ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγρίνιο 4 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΣτΕ
ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, γνωστό ως «χαράτσι» η οποία καθιστά παράνομη τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, αλλά κατοχυρώνει τη συνταγματικότητα του έκτακτου αυτού τέλους, η Ανοιχτή Κινηματική Συνέλευση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου που συνήλθε σήμερα Κυριακή (όπως και κάθε Κυριακή στις 11:00 το πρωΐ) στην έδρα της «Κ» Καψάλη 9 ανακοινώνει προς την τοπική κοινωνία τα εξής:
·         Η άρνηση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν και η οργάνωση της αντίστασης στα χαράτσια σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Αγρίνιο από τον Εμπορικό Σύλλογο, την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου και το Εργατικό Κέντρο συνέβαλε στην έκδοση μιας απόφασης προσωρινού κατευνασμού της λαϊκής οργής εν όψει κυρίως των επερχόμενων εκλογών.
·         Η δειλή και ισορροπητική αυτή απόφαση του ΣτΕ δεν μας ενθουσιάζει. Αποτελεί βέβαια μια νίκη του αντιμνημονιακού κινήματος της χώρας και της τοπικής κοινωνίας, η οποία αποδεικνύει πως η συσπείρωση, ο αγώνας και η αντίσταση είναι ο μόνος τρόπος για να τους ανατρέψουμε.
·         Η απόφαση αυτή ταυτόχρονα αποτελεί ταπεινωτική σφαλιάρα στον συνταγματολόγο και υπουργό οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος στην πρακτική είσπραξης του συγκεκριμένου τέλους, λειτούργησε ως κοινός εκβιαστής.
·         Γι’ αυτό εμείς ούτε εφησυχάζουμε, ούτε «καταθέτουμε τα όπλα». Συνεχίζουμε την αντίσταση με οργάνωση από τα κάτω, αλληλέγγυα, αμεσοδημοκρατικά και συντονισμένα στην κατεύθυνση της ανατροπής τους. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Με τα χαράτσια, τους φόρους «αλληλεγγύης», τις εκατοντάδες χιλιάδες πτωχεύσεις και τα νέα «αντικειμενικά κριτήρια», η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων θα βρεθεί σύντομα στην τραγική θέση να «οφείλει» στο δημόσιο.
·         Ήδη ξεκίνησαν τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών. Βρήκαν, διαβάσαμε, σε λογαριασμό φορολογούμενου 20 ευρώ(!) και τα κατέσχεσαν έναντι χρέους 6.500 που φέρεται να οφείλει ο συγκεκριμένος πολίτης.
·         Άραγε τι θα μας κατάσχουν μετά; Τα σπίτια; Τα αυτοκίνητα; Τους μισθούς και τις συντάξεις; Τα έπιπλα; Τα σκεύη της κουζίνας; Το σκύλο; Εμάς για να μας πουλήσουν σε σκλαβοπάζαρα;
·         Πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να συνεχίσουν την τρομοκράτηση της κοινωνίας; Μπορούν όλα αυτά τα αρπαχτικά των αγορών να αναλογιστούν τι θα συμβεί. όταν πολύ σύντομα οι πολίτες δεν θα ‘χουν τίποτα περισσότερο να χάσουν πέρα από τις αλυσίδες τους;
·         Από την άλλη εκατοντάδες μεγαλοφειλέτες και εταιρίες, όλα τα ΜΜΕ, χρωστάνε εκατοντάδες δισεκατομμύρια και κανείς δεν τους ενοχλεί. 
·         Στο ερώτημα: «Μπορούμε τώρα να τους σταματήσουμε;» Η απάντηση είναι μία: «Ναι μπορούμε». Δεν θα περιμένουμε να βιώσουμε πρώτα την απόλυτη εξαθλίωση. Έχουμε στα χέρια μας το πιο αποτελεσματικό όπλο: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν πληρώνουμε χαράτσια, πρόσθετους φόρους, φόρους που προκύπτουν από τα επαίσχυντα «αντικειμενικά κριτήρια». 
·         ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, γιατί στερούμαστε όλα τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, γιατί συρρικνώνονται μέχρι εξαφανίσεως τα δικαιώματα μας, αλλά προπαντός, γιατί αρνούμαστε να υπακούμε και να στηρίζουμε μια δοτή οικονομική χούντα και την κατοχική κυβέρνηση που την υπηρετεί.

·         ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
·         ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ.
·         ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.