Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                             Αγρίνιο, 5 Μαρτίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641 3 60302
FAX: 2641 0 48498 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




      Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου το Κοινωνικό Ιατρείο, μια ακόμη σημαντική δομή που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και την υποστήριξη της διοίκησης και του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου.
     Στην τελετή εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ενώ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές κ. Σοφία Γιαννακά και κ. Κώστας Καραγκούνης, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Κραμποκούκης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας κ. Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Γιάννης Τσιτσέλης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων και Φορέων.
     Το Κοινωνικό Ιατρείο στεγάζεται στο κτίριο δωρεάς κληρονόμων Γ. Παπαιωάννου, στη συμβολή των οδών Παλαμά και Βαλαωρίτου, θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές και θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.
      Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε σημαντική την ημέρα  για την πόλη γιατί εγκαινιάζεται μια κοινωνική δομή που συμβολίζει πέραν των άλλων, με τον καλύτερο τρόπο τον εθελοντισμό της κοινωνίας μας.
     «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Αγρινίου που κρύβει μέσα της πολλούς συμβολισμούς.
     Ο πρώτος συμβολισμός είναι ότι η κοινωνία μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζει σήμερα δημιούργησε την ανάγκη και απαίτησε από όλους μας να πραγματοποιηθεί αυτή η κοινωνική δομή. Ανάγκη την οποία εμείς ως δημοτική αρχή εισπράξαμε από την πρώτη στιγμή.
     Ο δεύτερος συμβολισμός είναι ότι όταν συνεργάζονται οι φορείς για ένα θέμα, όπως στην περίπτωση του Κοινωνικού Ιατρείου, ο Δήμος Αγρινίου με τον Ιατρικό Σύλλογο και την Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Φαρμακευτικό Σύλλογο, μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα. Στην εποχή μας άλλωστε είναι απαραίτητη αυτή η συνεργασία για να  μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και άλλες δομές που θα μπορέσουν να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
     Ο τρίτος συμβολισμός είναι η δωρεά της οικογένειας Παπαιωάννου, μια οικογένεια με μεγάλη κοινωνική και πολιτική ιστορία και οφείλουμε ως κοινωνία να σεβόμαστε την ιστορία αυτών που έχουν προσφέρει στον τόπο μας και να τους τιμούμε αανάλογα.
     Η δωρεά του κτιρίου που εγκαινιάζουμε σήμερα, αξιοποιείται με το καλύτερο τρόπο από το Δήμο Αγρινίου, συμβολίζοντας την επιθυμία όλων των κληρονόμων της οικογένειας Παπαιωάννου, να τιμήσουν αυτούς που έφυγαν από τη ζωή, τον γεννήτορα της οικογένειας Γεώργιο Νικολάου Παπαιωάννου, ο οποίος διετέλεσε Βουλευτής Αιτωλ/νίας και Δήμαρχος Αγρινίου, τον Νικόλαο Παπαιωάννου, ο οποίος διετέλεσε Βουλευτής Αιτωλ/νίας και τον Γεώργιο Ν. Παπαιωάννου, διδάκτορα Νομικής, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή».
    Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παντελής Παπαθανάσης τόνισε ότι η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου δείχνει ότι η κοινωνία μας δεν έχει χάσει την ανθρωπιά της.
     «Σήμερα βιώνοντας τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερο, γίνεται επιτακτική η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη. Έτσι, λοιπόν, ως Ιατρικός Σύλλογος, από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αγρινίου.
     Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση στις παροχές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας σε όσους διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη, αφήνει εντελώς απροστάτευτους τους ανασφάλιστους πολίτες, που δεν διαθέτουν χρήματα για να εξεταστούν από γιατρό. Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση νιώθουμε ως γιατροί ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι».
     Από την πλευρά της οικογένειας Παπαιωάννου, χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Νάντια Τζεβελέκου Παπαιωάννου, θυγατέρα του Γεωργίου Παπαιωάννου, η οποία ανέφερε, ότι στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, μεγάλη υπήρξε η ανάγκη της οικογένειας Παπαιωάννου, να προτάξει το γενικό συμφέρον έναντι του ατομικού, ένδειξη της οποίας είναι η δωρεά του κτιρίου προς το Δήμο, ενέργεια που αποτελεί εκπλήρωση του ελάχιστου ηθικού χρέους προς το συνάνθρωπο και παρακαταθήκη την οποία τους κληροδότησε ο γιατρός πατέρα της.
      Ενώ η κυρία Βασιλική Παπαιωάννου, κόρη του Νικολάου Παπαιωάννου, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του κτιρίου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγρινίου γιατί η επιθυμία της οικογένειας αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Ιατρείο, ευχαριστώντας παράλληλα και τον Ιατρικό Σύλλογο για την εθελοντική προσφορά».