Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


                                                                                                                                                                ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                    Αγρίνιο, 3 Μαΐου 2011
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 0 22495, 2641360302 
FAX: 2641 0 48498


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Την ενεργοποίηση  των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για την απογραφή πληθυσμού ζήτησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολίος σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους τη Δευτέρα 2 Μαΐου.
          Ο Δήμαρχος Αγρινίου στην τοποθέτησή του τόνισε τη σημασία της αποτύπωσης του πραγματικού πληθυσμού, ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός από τη Δημοτική Αρχή, διευκρινίζοντας όμως ότι η πολιτική του Δήμου ως προς τη χρηματοδότηση στις Τοπικές Κοινότητες δε θα εξαρτηθεί από τον πληθυσμό αλλά από τις πραγματικές ανάγκες.
          «Πρέπει όλοι οι κάτοικοι του νέου Δήμου Αγρινίου από τον Αγαλιανό έως το Αγγελόκαστρο να αντιληφθούν τη σημασία της απογραφής.
           Να δείξουμε και να αναδείξουμε τον πραγματικό πληθυσμό του Δήμου μας.
          Έτσι θα εξασφαλίσουμε μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις για αναπτυξιακά  έργα και υποδομές.
          Ειδικά σε μια εποχή όπου οι χρηματοδοτικοί πόροι στους Δήμους συνεχώς μειώνονται, δεν έχουμε την πολυτέλεια να λειτουργήσουμε συναισθηματικά αλλά να προτάξουμε το κοινό συμφέρον, το συμφέρον του τόπου που ζούμε και εργαζόμαστε».
          Ο κ. Μοσχολιός κάλεσε τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες, ώστε η απογραφή να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο Αγρινίου.
          «Σας καλώ όλους να μεταφέρετε στις κ