Σάββατο 9 Απριλίου 2011

MYNHMA AΠΟ ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ 4 – ΑΓΡΙΝΙΟ - 30100
Τηλ & Fax: 26410 27395
Κιν.: 6936 423881

Αγρίνιο   0/0/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ


Σήμερα το πρωΐ κατατέθηκε και εγγράφως το ερώτημα που απηύθυνε ο Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σταμάτης προς τον Δήμαρχο Αγρινίου στη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2011 αναφορικά με τα κονδύλια τα οποία έχουν διατεθεί σε κάθε είδους εκδόσεις από το 2006 - 2010 από την Δημοτική Αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου. Ταυτόχρονα ζητήθηκε να πληροφορηθεί το σώμα εάν υπάρχουν ανάλογα στοιχεία και για τους άλλους Δήμους και πότε αυτά θα μπορέσουν να γνωστοποιηθούν.
Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο
του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
κ. Γεώργιο Γρίνο
Χαρ. Τρικούπη 10 -  Αγρίνιο – 30 100

ΘΕΜΑ: Κατάθεση ερώτησης προς την Δημοτική Αρχή.
 
κ. Πρόεδρε

Σας καταθέτω σήμερα και εγγράφως την ερώτηση που απηύθυνα προς τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό στις 23 Μαρτίου 2011 και αφορούσε στην κάθε είδους συνεργασία του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου με τις εκδοτικές επιχειρήσεις της πόλης, του νομού γενικότερα, αλλά και πέραν αυτού.
Όπως γνωρίζεται κ. Πρόεδρε, αρκετές φορές οι περιστάσεις επιβάλλουν την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με εκδοτικές επιχειρήσεις.
Η αναγκαιότητα αυτή, σε συνδυασμό με τον σκεπτικισμό αρκετών Πολιτών, για τις σχέσεις αλληλεξάρτησης των Μέσων Ενημέρωσης της κάθε περιοχής με τους φορείς της εξουσίας γενικότερα, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, μετά μάλιστα και την γεμάτη υπονοούμενα προτροπή της τοπικής εφημερίδας «ΕΒΔΟΜΑΔΑ», (φύλλο 850 της Τρίτης 15 Μαρτίου 2011 – Σελίδα 1η – Στήλη «Τοπικά Σκηνικά και Παρασκήνια»*) μας επιβάλλουν, να απευθύνουμε το παρακάτω ερώτημα προς το Δήμαρχο Αγρινίου και σας παρακαλούμε, αφού έλθετε σε άμεση συνεννόηση μαζί του, να φέρετε το ερώτημα μας ως θέμα στον μεθεπόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


ΕΡΩΤΗΣΗ

κ. Δήμαρχε
Παρακαλούμε για τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στα παρακάτω ερωτήματα.
α) Ποιο το σύνολο των εκδόσεων, εκτυπώσεων, χορηγιών (βιβλίων, περιοδικών, εκδηλώσεων κ.τ.λ.) που πραγματοποίησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου και τα νομικά της πρόσωπα και ποιο το κόστος τους στο σύνολο και κατά περίπτωση;
β) Ποιοι οι δέκα κυριότεροι προμηθευτές της σε αυτόν τον τομέα, όπως αυτό τεκμαίρετε από το ύψος των εργασιών που παρέδωσαν από το 2006 έως το 2010.
γ) Ποιο το σύνολο του ποσού που διατέθηκε για την εξόφληση καταχωρήσεων, δημοσιεύσεων και διαφημίσεων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για το ίδιο χρονικό διάστημα και πως αυτό κατανεμήθηκε στους τίτλους των τοπικών εφημερίδων;
δ) Υπάρχουν ανάλογα και αντίστοιχα στοιχεία από τους υπόλοιπους 9 Δήμους οι οποίοι συνενώθηκαν με τον νόμο 3852/2010; Αν ναι πότε αυτά θα μπορέσουν να γνωστοποιηθούν στο σώμα;

Μετά Τιμής
Ο αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ"

======================================================
     ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_
            Δημήτρης Γ. Σταμάτης
             Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
             Αν. Γραμματέας Προγράμματος
                 Συγγρού 340 - 176 73 - Αθήνα
                                 www.nd.gr

                                                                                                Αθήνα 08/03/11



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Γραμματέας Προγράμματος του κόμματος κ. Δημήτρης Σταμάτης θα παραβρεθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, για να τιμηθεί η 185η Επέτειος της Ηρωικής Εξόδου της φρουράς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ