Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ


Σάρκα και οστά έχει πάρει το κίνημα κατά των διοδίων που αντιτίθεται στη καταβολή του αντίτιμου.
Μάλιστα το κίνημα αυτό επεκτάθηκε και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Καταρχήν μιλάμε πλέον για κίνημα καθώς τα μεγάλα ΜΜΕ αφιερώνουν πλέον αρκετές σελίδες, ενώ η παρούσα κυβέρνηση δεν το υποβαθμίζει αλλά ασχολείται τόσο με αυτό, ώστε να θέτει de facto το κίνημα αυτό ως αντίπαλο πόλο. Το ίδιο θα έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση βρίσκονταν στην εξουσία
Το κίνημα αυτό είχε πολλές πτυχές: Έθιγε τόσο την αδικία να καταβάλλουν μόνιμοι κάτοικοι περιοχών 3 ευρώ για τις τοπικές τους μετακινήσεις, αφού αναγκάζονται να περνούν μέσα από σταθμούς διοδίων και από την άλλη έβλεπε κανείς δημάρχους δηλαδή..Γκλέτσους μενόμενους να κατεβάζουν τις μπάρες με την έγκριση σιωπηρή η φανερή της πλειοψηφίας.
Από την άλλη έθιγε τη καταβολή διοδίων σε κακοκατασκευασμένους δρόμους ( Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών).
Στη πορεία πήρε και άλλες διαστάσεις. Επεκτάθηκε και σε ..καλοκατασκευασμένους δρόμους όπως και στη Γεφυρα Ρίου-Αντιρρίου με το αιτιολογικό του υψηλού κόστους.
Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι στη πρωτοβουλία αυτή δεν βλέπει κανείς "θερμοκέφαλους" πιτσιρικάδες όπως συνηθίζουμε στις περισσότερες ακτιβιστικές πράξεις, αλλά μεγαλύτερους από 25 έως και 50 χρονών, που ηλικιακά ανήκουν στην παραγωγική τάξη.
Δεν μπορούμε επίσης να παραγνωρίσουμε ότι στο σύνολο αυτό προστέθηκαν και άλλοι που  θα έπρεπε να σχετίζονται λίγο έως καθόλου με τέτοιες κινήσεις: αρχηγοί κομμάτων  αλλά και...οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων να διαμαρτύρονται για ζητήματα της ομάδας τους.
Και μέσα σε όλα αυτά διαβάζουμε εκτενή αφιερώματα στο τύπο που ξετυλίγουν το γαϊτανάκι αρχηγοί κομμάτων αριστεράς-θερμοκέφαλοι που προκαλούν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων-ευσυνείδητοι πολίτες που επιμένουν να πληρώσουν αλλά κάποιοι δεν τους αφήνουν και τους επιτίθονται.
Και μέσα σε αυτό το γαϊτανάκι πνίγονται ή χάνονται ορισμένες αλήθειες για τα διόδια, ιδίως στους παλαιούς δρόμους που έχουν κακοτεχνίες. Η συνήθης τακτική κάψτε τα χλωρά, πετώντας όσο το δυνατόν περισσότερα ξερά..για προσάναμα!
Σε μια διαμάχη η αλήθεια βρίσκεται πάντα στη μέση..όμως πόσο εύκολο μπορεί να βρεί κανείς τη μέση σε αυτό το ζήτημα, όταν γυρνώντας τις σελίδες των εφημερίδων ή τα κανάλια βρίσκει "ευχάριστες" ειδήσεις για νέες περικοπές μισθών η με τη βενζίνη στο 1,65;
Ο καιρός θα δείξει..Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βουβός λαός ( ή μέρος αυτού) βρήκε
.. έναν μαζικό τρόπο έκφρασης μετά από δύο δύσκολα χρόνια..και σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθούν πολλοί περισσότεροι ακόμα  σχετικοί και άσχετοι..
..έναν τρόπο έκφρασης που μπορεί να έχει τα δικαιά του μπορεί και τα λάθη του, όπως και να έχει είναι πρωτόγνωρος για τα Ελληνικά δεδομένα..
 "Δεν πληρώνω"λοιπόν και όπου βγεί..το αν θα βγεί σε γενικό καλό ή όχι θα το δείξει ο χρόνος

Βασιλιάς Άγριος
ΑΠΟ agrinionews