Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Δ.ΣΤΑΜΑΤΗ

Πριν από λίγη ωρα η βουλή με μυστική ονομαστική ψηφοφορία, αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Σταμάτη. Ο κ. Σταμάτης,  κατηγορείται ότι κατά το χρονικό διάστημα 2002-2003 ως νομάρχης  παρέβη τα καθήκοντα του για ανάθεση μεταφοράς μαθητών σε ιδιοκτήτη ταξί. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 146 βουλευτές, 40 κατά και 7 "παρών".
Στην ψηφοφορία, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, ούτε οι μισοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψήφισαν υπέρ της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ έχει κατηγορηθεί ότι το χρονικό διάστημα από 22Νοεμβρίου έως και 10 Σεπτεμβρίου 2003 με πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υπέρβαση των ακραίων ορίων της διακριτικής του ευχέρειας, παρέβη τα καθήκοντά του στη Νομαρχία.
Αρση βουλευτικής ασυλίας για τον Δημ.Σταμάτη

Οι παραβάσεις αφορούν αποφάσεις ανάθεσης μεταφοράς μαθητών σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ταξί, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλον παράνομο όφελος και να βλάψει άλλον.

Κατά τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, σε σύνολο 193 ψηφισάντων βουλευτών, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Σταμάτη ψήφισαν 146, 40 κατά και επτά παρών. Ουσιαστικά δηλαδή η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν τον στήριξε ούτε κατά το ήμισυ, καθώς αριθμεί 91 βουλευτές.

Στην ίδια συζήτηση εξάλλου απορρίφθηκαν αιτήσεις άρσης ασυλίας για τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

* τον Ιωάννη Αμοιρίδη με 191 ψήφους κατά, μίας υπέρ, και μίας «παρών»
* τον Γιώργο Αρβανιτίδη με 190 ψήφους κατά, μίας υπέρ και δύο παρών (για δύο υποθέσεις)
* τον Λάμπρο Μίχο με 181 κατά, 10 υπέρ και δύο παρών

Απο agriniopress

 Σχολιο paravolapress:Ετσι είναι η Ελληνες βουλευτές πάντα λογοδοτούν αυτοί της αντιπολίτευσης οι κυβερνητικοί πάντα την γλιτώνουν.Α ρε Ελλαδάρα!!!!!